Kupujmo lokalno

O nama

Zdrava i domaća hrana kroz par klikova dolazi do Vas (ili Vi do nje! 😊). Svježe.hr vam nudi super jednostavan način za pretragu domaćih proizvođača hrane bez potrebe za bilo kakvom registracijom ili prijavom. Pregledate ponudu OPG-ova po kategorijama, kontaktirate proizvođača i ako ima ono što vam je potrebno dogovorite se oko kupovine i preuzimanja proizvoda. Neki proizvođači imaju npr. svježu salatu svakih nekoliko tjedana, a neki uvijek imaju proizvode na raspolaganju.

Uvjeti korištenja

Korištenjem Internet stranice Svjeze.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Internet stranicama Svjeze.hr smatraju se i sve pridružene stranice i servisi koji pripadaju domeni svjeze.hr.

Svjeze.hr zadržava pravo izmjene sadržaja i uvjeta korištenja Internet stranice bez obaveze prethodne najave te nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Svjeze.hr se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način vezana uz korištenje stranice od strane korisnika bilo uporabom ili zlouporabom sadržaja, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom sadržaja stranice. Dokumenti, fotografije, podaci, informacije kao i bilo koji dio sadržaja objavljeni na stranici ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe.

Iako Svjeze.hr nastoji smanjiti tehničke pogreške prilikom korištenja Internet stranice, ne može jamčiti da će sve funkcionalnosti biti uvijek dostupne niti odgovara za eventualnu nedostupnost stranice.

Svjeze.hr ne odgovara za sadržaje niti za raspoloživost drugih stranica na koje upućuje poveznicama. Dopušteno je stavljati poveznicu portala Svjeze.hr na druge stranice.

Svjeze.hr je registrirani žig poduzeća HeliozTechnologies d.o.o.

Web stranicu svjeze.hr (dalje u tekstu: svjeze.hr) pokrenulo je i uređuje poduzeće Helioz Technologies d.o.o. (dalje u tekstu: Helioz ili mi).

Termin svjeze.hr obuhvaća web stranicu svjeze.hr i društvene mreže pod nazivom svjeze.hr (dalje u tekstu: svjeze.hr) koju pokreće i održava Helioz.

Ovi uvjeti korištenja se odnose na korištenje web stranice svjeze.hr

S prvim korištenjem web stranice svjeze.hr, smatrat ćemo da ste se u cijelosti upoznali s ovim uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate portalu svjeze.hr i ne koristite njezine sadržaje. Imate li bilo kakva pitanja ili nejasnoće vezane za uvjete korištenja, molimo da se obratite našem osoblju na link Kontakt.

OBVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU PORTALA I USLUGA

HELIOZ neće ni na koji način biti odgovoran za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem portala i usluga.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja portala i usluga, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima, lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem Usluga, objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom, objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje

svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme, prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

HELIOZ zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će Usluge i Portali uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke.

AUTORSKA PRAVA

Sadržaj na Portalima i Uslugama zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu dozvolu HELIOZA ili vlasnika sadržaja.

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti HELIOZ koristeći adresu: info@svjeze.hr.

LINKOVI NA DRUGE WEB-STRANICE

Neki od linkova na Portalima i Uslugama vode na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom HELIOZA. HELIOZ nije odgovoran za sadržaj tih stranica.

SADRŽAJ PORTALA

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, video sadržaj, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, biti objavljeni na Portalima i Uslugama HELIOZA.

Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava.

HELIOZ poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

Uložit ćemo razumne napore da vam svjeze.hr i svi njezini sadržaji i funkcije budu dostupni u bilo koje doba, u skladu s ovim uvjetima korištenja.

Objavljivanje vaših sadržaja na svjeze.hr ne znači da isti predstavljaju naše stavove, mišljenja, odnosno preporuke, niti da smo s njima suglasni ili da ih podržavamo na bilo koji način.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

HELIOZ poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja Portala. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni.

HELIOZ ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva te kako bi Portali i Usluge radili pravilno i imali sve funkcionalnosti koristimo kolačiće (cookies).

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite.

Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku.

Korištenjem Portala i Usluga dajete svoj pristanak za spremanje kolačića (cookies) na vašem računalu.

PROMJENE SADRŽAJA PORTALA I USLUGA

HELIOZE zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na Portalima i Uslugama bez obaveze prethodne najave. HELIOZ nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ukidanje i zabrana korištenja Usluga i Portala

Promjene Uvjeta korištenja

HELIOZE zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na Portalima ili Uslugama HELIOZ.

NA PORTALU NIJE DOPUŠTENO:

korištenje bilo kojeg sadržaja ili njegovog dijela u komercijalne svrhe, bez našeg prethodnog pisanog dopuštenja. Korištenjem u komercijalne svrhe smatra se ostvarivanje novčane dobiti neposredno (prodajom, nuđenjem i/ili reklamiranjem sadržaja koji sadrže materijale objavljene na svjeze.hr) i posredno (korištenjem sadržaja na Internetu na platformi gdje se objavljuju naplatni oglasi i slično);

objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja kojima se vrijeđaju važeći hrvatski propisi, uključujući neistinite, uvredljive, prijeteće, proste, zlostavljajuće, vulgarne, rasističke i druge sadržaje koji potiču mržnju bilo koje vrste, kao i sadržaje kojima se vrši povreda tuđeg autorskog prava i drugih prava intelektualnog vlasništva, neovlašteno otkrivaju podaci koji predstavljaju poslovnu ili drugu tajnu, privatne poruke, osobni podaci treće osobe ili se vrijeđa pravo na osobnost treće osobe;

objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja kojih niste autor, odnosno nositelj autorskog prava i/ili drugih prava intelektualnog vlasništva na tim sadržajima te ukoliko nemate dozvolu autora za korištenje tih sadržaja;

objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja kojima se vrijeđaju prava djece, pravo na privatnost ostalih korisnika i trećih osoba putem svih sadržaja na svjeze.hr uključujući i privatne poruke;

izričito ili prikriveno oglašavanje bilo kakvih proizvoda ili usluga putem svih sadržaja na svjeze.hr uključujući i privatne poruke;

izričito ili prikriveno oglašavanje osobnih internetskih stranica ili blogova putem svih sadržaja na svjeze.hr (watermark, link i slično);

korištenje sadržaja i funkcionalnosti svjeze.hr na način koji može uzrokovati štetu nama, ostalim korisnicima, našim partnerima ili bilo kojoj trećoj osobi;

lažno predstavljanje sa svrhom prijetnje, manipulacije, prijevare ili dovođenja u zabludu nas, ostalih korisnika ili trećih osoba putem svih sadržaja na svjeze.hr uključujući i privatne poruke;

objavljivanje, slanje, učitavanje ili razmjenu neželjenih sadržaja korisnicima ili trećim osobama bez njihovog prethodnog pristanka ili traženja, uključujući i višestruko slanje materijala istog ili vrlo sličnog sadržaja (spamming), lančana pisma, piramidalne sheme itd.;

bilo kakvo ometanje ili onemogućavanje korištenja svjeze.hr drugim korisnicima;

svjesno objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja koji sadrže računalne viruse, crve, računalne kodove, datoteke i programe koji mogu imati za posljedicu ometanje, ograničavanje rada ili uništenje bilo kojeg računalnog programa ili bilo koje računalne i druge opreme;

neovlašteno prikupljanje, spremanje, prenošenje i korištenje bilo kakvih osobnih podataka korisnika svjeze.hr.

Korištenjem sadržaja svjeze.hr pristajete da naše Uredništvo nadzire jesu li sadržaji koje pošaljete, objavite, učitate ili razmjenjujete u skladu s uvjetima korištenja i propisima koji se primjenjuju.

DO NAJVEĆE MJERE DOPUŠTENE VAŽEĆIM PRAVNIM PROPISIMA ISKLJUČUJEMO ODGOVORNOST:

za bilo kakvu štetu nastalu korisnicima ili trećim osobama uslijed objavljivanja na web stranici i društvenim mrežama zabranjenih sadržaja te ostalih sadržaja suprotnih uvjetima korištenja od strane korisnika, trećih osoba, sponzora, oglašivača, itd.;

za bilo kakvu štetu koju korisnici ili treće osobe prouzroče ili pretrpe u svezi s korištenjem web stranice i društvenih mreža svjeze.hr, osobito u slučaju zlouporabe, uništenja ili oštećenja sadržaja ili funkcije, zlouporabe korisničkog računa i sl.;

za štetu uzrokovanu drugim korisnicima ili trećim osobama zbog povrede njihovog autorskog prava ili drugih prava intelektualnog vlasništva, zbog objave ili učitavanja sadržaja od strane drugih korisnika na web stranici i društvenim mrežama svjeze.hr;

za štetu nastalu korisnicima i/ili trećim osobama uslijed privremene nedostupnosti web stranice i društvenih mreža svjeze.hr, odnosno pojedinih sadržaja ili funkcija;

za štetu koju oglašivači uzrokuju sadržajima reklama koje se objavljuju na web stranici i društvenim mrežama, putem svojih oglasnih stranica koje su dostupne korisnicima, a vezano za istinitost i točnost tih sadržaja, dostupnost reklamiranih proizvoda i usluga korisnicima;

za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama izmjenama ili ukidanjem pojedinih sadržaja, funkcija, usluga, dizajna, koncepcije svjeze.hr, korisničkih računa ili cijele svjeze.hr;

za bilo kakvu štetu uzrokovanu korisnicima ili trećim osobama, vezano za korištenje Internet stranica trećih osoba, kojima je omogućen pristup putem linkova objavljenih na svjeze.hr.